Dom > vijesti > Sadržaj
Kako pronaći najbolju putnu jastuk?
- Dec 09, 2017 -

Hvatajući put ili leteći visoko na nebu za vaš sledeći odmor? Dolazak do i iz Australije, pa čak i vožnja širom zemlje, može biti dugo putovanje, tako da ako želite da uhvatite nekoliko zzz-ova na putu, putni jastuk bi mogao biti savršeni putni pribor.

Putni jastuci su mali, uglavnom u obliku u obliku u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova U u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova U. Svako ne može sebi priuštiti kartu za konačan kraj aviona gdje se sedišta kreću za 180 stepeni, tako da putni jastuk može pomoći da se olakša bol u zatvaranju na malom, uspravnom sedištu do 14 sati.

1.Koji su različiti tipovi dostupni?

Gumenjak

Jastučni jastučići za napuhavanje su uglavnom u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u obliku slova u u obliku slova u obliku slova u u obliku slova u u obliku slova u u obliku u obliku slova u u obliku slova u u obliku u obliku u obliku u obliku slova u obliku slova u u obliku slova U i Oni su izuzetno kompaktni i lagani i predstavljaju dobru opciju za pakovanje svetlosti, jer se mogu odbiti i preklapati do veoma male veličine. Ponekad dolaze sa poklopcem od tkanine za naduvani jastuk kako bi maksimizirali udobnost.

Jastuci na naduvavanje su sigurno najprikladniji tip jastuka koji smo testirali usled njihove male veličine kada se deflacionira i sposobnost naduvavanja do željene čvrstoće. Morate se uveriti da je pečat čvrsto zatvoren ili da ćete se probuditi do deflacioniranog jastuka. Oni su takođe najjeftiniji stil na tržištu što je ovo dobar izbor za budžetske putnike.

Microbead

Jastuci za mikrobejdževe su lagani jastučići u obliku slova u obliku slova u obliku poliuretana, koji menjaju oblik sa vratom kako bi pružili podršku i udobnost tokom putovanja.

Ovo je bio najniži komfor koji smo testirali. Ovi jastuci ne sjede visoko na vratu i mogu imati neprijatne usne (često samo tamo gdje vam je potrebna podrška) zbog memorijskih perlica koje popunjavaju jastuk. Tkanina može da se proteže tokom čitavog života, što znači da će perle izaći prema neprilagođenim delovima jastuka, uklanjajući potpor od vratu. Oni su takođe najmanje prenosivi stil jastuka, što ih čini neugodnim izborom za laku pakericu.

Memorija pena

Ovi jastučići su napravljeni od memorijske pjene visoke gustine i pružaju čvrstu, najugrozniju podršku za vrat. Može se komprimovati na polovinu njihove originalne veličine, što je zgodno za stajanje na dnu vašeg prtljaga. Neki se mogu spajati zajedno na prednjoj strani da bi zaustavili jastuk koji se izvlači iz položaja dok spava.

Ovo je bio najpristupačniji dizajn koji smo testirali, čvrste memorijske pjene koje oblikuju vaš vrat dok ostaju čvrste i visoko na vratu. Jedan jastuk je imao i klip za zaustavljanje klizanja jastuka, koji podržava pragove koji vole blago naginjati. Imali smo odličan spavanje sa jastucima memorijske pene koje smo pokušali!

To je bio najskuplji stil na tržištu, ali ako ste česti putnik to bi bilo vredno investirati.

Ostali dizajni

Nedavno se pojavilo nekoliko inovativnih, patentiranih dizajna na tržištu. Stilovi koji prelaze preko prednjeg dela tela da podržavaju pragove koji vole da se nagnu napred su popularni, kao i stilovi koji su slični vratu u obliku šiljaća, obično uključuju šal (oko "Trtl").

Trtl, model koji je vezan za vrata, napravljen je od toplog materijala od flisaste, tako da je najbolje pogodan za hladnije putovanje, i izgleda kao šal. Poklopac vratu pruža dobru podršku, ali možda nije ugodno ako ste nadraženi pritiskom na vrat.

2. Šta tražiti?

Fabric

Da li ćete putovati u vrućem ili hladnom okruženju? Materijal od flisa je odličan za hladne letove ili zimsku trans Sibirsku avanturu, ali ne tako sjajno za neravne, vlažne puteve u jugoistočnoj Aziji. Neke tkanine mogu biti iritantne na koži; cilj je fleksi stil za letove i hladne klime ili glatku plastiku ili pamuk za toplu klimu.

Podrška vratu

Razmislite o tome kako spavate dok putujete. Da li se naginješ napred? Probajte stilu u obliku vrata ili jastuk koji se spaja na prednjoj strani. Ako vam je potrebna čvrsta podrška za vrat, memorijska pjena ili jastuk na naduvavanje mogu raditi najbolje.

Trajnost

Ako neko vreme budete na putu, razmislite o tome da potrošite nekoliko dodatnih dolara za putnićki jastuk koji će ići na daljinu. Manja udara ili oštećenja neće utjecati na jastuk za memorijsku pjenu. Međutim, ako otkažete ili iscepate jastuk za mikrobejdžing, morate ga zamijeniti. Ako razbijete jastuk na naduvavanje, možete ga popraviti patchom ili ćete ga morati odbaciti.

Veličina

Laki putnici žele da se drže laganog, jastog jastuka. Jastučići se naduvavaju na mali kvadrat i mogu se uklopiti u male bočne džepove. Iako nisu tako mali, jastuke memorijske pene će se smanjiti na pola ili čak trećinu njihove veličine. Mikrobodne jastuke se neće smanjivati ​​i mogu biti prilično velike.

Težina

Svi jastučići koje smo testirali bili su lagani i pogodni za nošenje aviona, autobusa ili voza.

201711020847334085807.jpg