Dom > Znanje > Sadržaj
Kako odabrati jastuke
- Aug 08, 2017 -

Kako odabrati jastuke

Duga loša drža u vratu je osnovni uzrok spondiloze grlića materice, koja ne uključuje samo dnevni rad i zabavu, noćni san kada je loš položaj vratu, ali i ne može se zanemariti i dovesti do spavanja kada vrat

Glavni razlog nije pogodan za jastuk.

Odrasli život otprilike 1/3 vremena provodi se u snu, spavaju nerazumno postavljeni jastuk, i mišići u vratu i drugi zamor tkiva ne mogu se obnoviti i ne mogu održati fiziološku krivinu cervikalne kičme, Čak i na glavi snabdijevanje krvlju i spavanje kada utječe disanje, na duže staze da bi se formirala cervikalna spondiloza.

Zbog toga je naučni izbor jastučnice od esencijalnog značaja, pravi jastuk ne samo da spreči cervikalno spondilozu, već i da konsoliduje lečenje cervikalne spondiloze, usporava progresiju bolesti.

Normalno stanje ljudske kičme ima četiri fiziološka savijanja, vrat u malom stanju pred pesmom, nazvanom pesmom vrata.

Prema principima ljudske mehanike, dobar jastuk u procesu spavanja može podržati glavu i vrat u normalnom vratu, držati mišiće vrata, ligamente u potpuno opuštenoj ravnoteži i održavati kičmenu sila čak i sile.

Jastuk nauke

Supine jastuk na najvišoj tački bi trebao biti u sredini vrata (ekvivalentan prvom 4 cervikalne kičme), tako da jastuk, vrat u isto vrijeme blisko jastučiću da bi se pokrenuo vrat, držite jastuk vratu fiziološku krivinu , stabilan grlić materice. Dubina upadanja glave samo da bi se održala krivina cervikalne hirurške i torakalne kičme, pogodna je za ostatak okolnog tkiva, sa strane jastuka kada je središnja strana na sredini vrata, jastuk za održavanje horizontalne pozicije kičmena, bez glave ili cervikalne glave. Bočni savijon, rame bez pritiska.

Izbor jastuka

Punjenje jastuka bi trebalo da bude slično elastičnosti mekog tkiva materijala vratu, kako bi se izbjegla njegova tekstura previše tvrdo ili lako izazvati štetu nastalu kompresijom, tako da su zajedničke karakteristike materijala za punjenje dobra propusnost, plastičnost, deformacija nije fleksibilan, pogodan je za spavanje i opuštanje mišića. Prema kliničkim studijama, jastuk heljde za poboljšanje i ublažavanje spondiloze u grlu ima bolji efekat.

Danas mnogi ljudi sa konceptom jastuka zaostaju, zanemaruju ulogu jastuka, znanje o cervikalnom zdravlju je siromašno, slobodan izbor jastuka, postavlja se na nerazumni način i kroz naučni jastuk, tako da jastuk visine, širine, krivine, mekosti, obnavlja statička i dinamička ravnoteža cervikalne kičme, održavanje fiziološke krivine cervikalne kičme, smanjenje napetosti mišića u vratu, uklanjanje umora u vratu i ramenu, poboljšanje spavanja, prevencija bolesti grlića i liječenje i zdravstvena zaštita imaju pozitivan efekat.

Kako kaže: jedna trećina života osobe u krevetu, pa je važnost jastuka očigledna. Ne samo udobno, najvažnije je kreativno!

Kompanija: Deqing Pinze Home Textiles Co., Ltd

Tel: + 86-572-8832700

Faks: + 86-572-8832500

Mobilni: +8615325829677

Direktor prodaje: Kevin Xu

Email: kevin@pinzehometextiles.com

Dodaj: Changhong East Street 858, Grad Wukang, okrug Deqing, grad Zhejiang provincije Huzhou, Kina.

Službena web stranica: http://www.chinamemoryfoams.com